Saturday, April 28, 2007

Cercul …reprezentand viata?

Cercurile sunt modalitati de afirmare a vietii.Cele mai mari teme ale existentei umane: fertilitatea, nasterea si cresterea pot fi reprezentate prin cercuri si sfere. Un exemplu clar pentru a-mi sustine afirmatia este privelistea vazuta de sus dintr-o zona a Kansasului.

Vazute de la o altitudine considerabila peisajele cu canalele de irigare din Kansas par a fi arta abstracta, dupa cum se observa si in fotografii. Omul a reusit sa creeze viata in acest peisaj care era extrem de uscat pana la instalarea acestor canale de irigare.. Nu numai omul reuseste sa creeze viata si sa o exprime circular dar si natura.

Un exemplu pe care vi-l pot da este acela al cuiburilor de pasari... Ca si simbol acest cuib in forma de cerc gazduieste oul pana iese o viata din el. Si aici vine dupa sine idea de protectie pana la maturizare.

6 comments:

Anonymous said...

cercul= exprimarea simbolica a perfectiunii

Anonymous said...

cercul exprima circuitul inchis, neintrerupt, metaforic inseamna intoarcerea la origini...

Anonymous said...

Circle in the sand are acum alte conotatii...

Anonymous said...

interesant cum totusi suntem inconjurati de anumite elemente si parca le ignoram desi ne sar in ochi...as mai putea da si eu cateva exemple de reprezentare a vietii...dar sigur le voi regasii in articolele ce urmeaza :)

Anonymous said...

chiar imi place,aflu lucruri foarte interesante si despre care nu prea aveam habar pana acum

Anonymous said...

nu numai asta zic eu ca e valabil,dar ganditi-va ca in orice forma geometrica poate fi incorporat un cerc, cat de mic! strange,huh?