Saturday, April 28, 2007

cat de tare poti convinge repetand acelasi lucru dar cu alte cuvinte?

“Tell a Lie That is Big Enough, and Repeat it Often Enough, and the Whole World Will Believe It.”
…….No comment……

9 comments:

khellina said...

Mai trebuia sa spuna ca trebuie si sa crezi ca e real ceea ce spui tu in minciuna aia... ca altfel nu ai credibilitate si nu te crede nimeni...

Anonymous said...

foarte tare dezbaterea asta dar tu de ce nu ai scris nici o parere de a ta aici?! ....eu cred ca cu cat spui o minciuna mai credibil cu atat incepi sa crezi si tu in ea nu numai ceilalti.

Anonymous said...

Unde mai pui ca de cele mai multe ori ne minim pe noi insine si nici macar nu ne dam seama...

vevebijoux said...

Dupa ce ai inceput si tu sa crezi ceea ce spui..abia atunci poti sa pari credibila in fata celorlalti. Si uneori chiar ne mintim pe noi insine ..crezand k ne e mai bine asa.

Doinitza said...

Eu nu sunt de acord ca trebuie sa crezi si tu in minciuna ta ca sa fii credibil. Mai degraba trebuie doar sa fii foarte hotarat sa iti atingi scopul si dispus sa faci orice pt asta.
Haideti sa ne gandim la Bush, care a repetat de atatea ori nevoia de a interveni in regimul Sadam Hussein pt a-l inlatura incat opinia publica din America a inceput sa creada asta (desi s-a dovedit ca nu erau arme nucleare in Iraq). Si nu cred ca cineva chiar crede ca Bush a atacat Iraqul pt a salva democratia.

Anonymous said...

poti repeta de atatea ori acelasi lucru,minciuna,incat incepi sa crezi si tu in ea si lumea din jurul tau...poti fi intradevar credibil dar in sinea ta cum te vei simtii?

Anonymous said...

eu cred cu adevarat in conceptul asta.stiu din proprie experienta.pot sa zic ca de atatea ori mi-am zis ca o sa fie bine intr-o anume problema, incat intr-un final rezolvarea a venit din senin,fara makar sa investesc eu ceve efort.cel mai bun exemplu sunt pastilele placebo.oameni s-au vindecat de boli incurabile prin fenomenul asta,numai cu ajutorul organismului propriu.that goes deeper than anything bush said!damn right it does!

Unknown said...

Daca minciuna devine adevarul tau, universul creeat devine universul tau atunci poti fi credibil cand iti expui punctul de vedere. Dar ce se intampla in cazurile acealea cand adevarul e atit de ciudat... ca nu iti vine sa crezi. Ti s-a intamplat vreodata sa zici , daca nu eram eu de fata nu as fi crezut?

Anonymous said...

Convingi. Convingi pentru ca siguranta cu care tot repeti acel lucru convinge. Si tot cu siguranta asta maschezi si eventuala situatie in care nu crezi ce spui. E suficient sa-i sustii unui om un lucru si sa-i aduci tot felul de argumente care mai de care mai variate, cand in esenta tu ai zis tot timpul acelasi lucru. Dar daca il spui cu forta si raspicat si cu taria necesara, lumea crede, pentru ca se increde in incredere.
Asta cred eu... si am vazut lucrul asta de nenumarate ori.